Diksmuidse oppositiepartij verzamelt duizenden handtekeningen voor referendum

Gemeenteraadslid Marc Deprez van Idee2006 zal op de gemeenteraad van 19 december in Diksmuide de meer dan 3.000 handtekeningen voorleggen die de oppositiepartij heeft ingezameld. Alles draait om de invulling van de parkeergelegenheid die verloren gaat op de Grote Markt.

Idee2006 ziet met de heraanleg van het centrum in de site van de Boterhalle een unieke kans om deze in te vullen als parkeergarage ter compensatie van de parkeerplaatsen die sneuvelen op de Grote Markt. Het is volgens de partij essentieel dat er dichtbij het centrum voldoende parkeergelegenheid is. Voor Diksmuide is er dan geen beter alternatief dan de Boterhalle.

Deze problematiek leeft bij de bevolking

De mensen van Idee2006 gingen poolshoogte nemen bij de bevolking en kwamen tot een verrassend resultaat. Marc Deprez zegt: "eigenlijk zijn we zelfs niet overal geweest. We zijn begonnen met de gemakkelijkste manier, het stedelijke gebied. Maar zo goed als iedereen heeft zonder aarzelen onze petitie getekend - om er een cijfer op te kleven: 99% of meer dan 3.000 inwoners. Dat betekent dat deze problematiek leeft bij de bevolking. Van de 16.000 inwoners zijn er ongeveer 10.000 kiesgerechtigd en we hebben nog niet eens de helft daarvan onze petitie voorgelegd. Die 3.000 handtekeningen zijn in elk geval ruim voldoende om een volksraadpleging te organiseren. Het is duidelijk wat de overgrote meerderheid van de bevolking hier wenst - het gaat hier niet over populisme! In een democratisch bestel mogen we dus verwachten dat ons verzoek voor het houden van een referendum morgen wordt aanvaard, evenals onze vraag om de huidige plannen met de Boterhalle af te voeren. We verwachten een massale opkomst voor de gemeenteraad."

(MVO - foto Google Maps)

 

bron: Knack West-Vlaanderen 18-12-2016