Eerste vaccinatiedag woonzorgcentrum Yserheem goed verlopen

PERSBERICHT

 

26 januari 2021

 

Eerste vaccinatiedag woonzorgcentrum Yserheem goed verlopen

 

95 bewoners van het woonzorgcentrum Yserheem in Diksmuide kregen vandaag hun eerste coronaprik. Alles verliep volgens plan. Deze week ontvangen ook de personeelsleden van het woonzorgcentrum hun coronavaccin.

De bewoners van Yserheem keken hoopvol uit naar vandaag. In aanloop naar vandaag werd het even spannend met een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in onze buurgemeente Houthulst. Het burgemeestersbesluit dat bezoek tot en met 31 januari 2021 verbiedt in de Diksmuidse woonzorgcentra moest de kans op een uitbraak van het virus in onze woonzorgcentra verkleinen. De bewoners en personeelsleden bleven hier dan ook van gespaard waardoor de vaccinatie volgens plan kon worden toegediend.

Liever een prik dan een stokje

“Een aantal bewoners gaf aan liever de prik te krijgen dan het stokje in de neus”, aldus een tevreden schepen voor Volksgezondheid Katleen Winne. “Dit is alvast een hoopvolle stap voor deze kwetsbare groep. Ons geduld werd al duchtig op de proef gesteld en het gemis van bezoek van familie en vrienden is zwaar. Dit vaccin brengt weer hoop.”

Tweede vaccin op 16 februari

De personeelsleden van het woonzorgcentrum krijgen morgen hun coronavaccin toegediend. Het tweede vaccin wordt geleverd op 15 februari en toegediend bij de bewoners op 16 februari, exact 21 dagen na het eerste vaccin zoals voorgeschreven. In diezelfde week krijgen ook de personeelsleden hun tweede prik.

 

Einde persbericht


 

Katleen Winne
Schepen voor Volksgezondheid
IJzerheemplein 4, Diksmuide
0479 24 07 28
katleen.winne@diksmuide.be

 

Lies Laridon

Burgemeester

Grote Markt 6, Diksmuide

0477 24 62 91
burgemeester@diksmuide.be  

 

Charlotte Aneca

Diensthoofd Communicatie