Gemeenteraad 30/03/2015

Punt 2: Randparking Beerstblote - Katleen Winne

400 000 euro voor een parking van 72 voertuigen.
5555 euro per plaats.
2 gebouwen erbij van 18 op 18m, 5 bouwlagen hoog.
Bouwpromotoren worden verplicht de door de norm vastgelegde aantal parkeerplaatsen te voorzien. Kopers kun je niet verplichten een parkeerplaats te kopen, huurders kan je niet verplichten hun auto daar te parkeren. De praktijk der dingen leert dat garages vlug extra bergruimte worden. We vrezen dat inwoners + bezoekers van de geplande nieuwbouw gauw het doel van de “randparking” zullen blokkeren. Het is alvast beter dan niets. Maar bij hoogbouw en verdichting neemt de parkeerdruk toe. Bij deze wensen we ons weerom te onthouden.

Punt6: Doven van openbare verlichting - Katleen Winne

Het respect voor het milieu en de sterrenhemel delen wij. We kunnen dan ook vanuit dit perspectief akkoord gaan met het doven van de openbare verlichting 23.30 tot 4.30 tijdens de weekdagen. Vrijdag-, zaterdag- en zondagnacht blijft het licht branden.
Wat met feestdagen die in de week vallen en verlengde weekends ?
De veiligheid van de burger mag hierbij niet inboeten.
Zijn er dan geen slimme toepassingen mogelijk zoals automatisch dimmen als er geen beweging wordt waargenomen ? Kan er dan waar mogelijk en noodzakelijk reflecterende belijning voorzien worden ?
Kunnen er LED’s voorzien worden ?

Bijgevoegd punt: Westoria - Jan Van Acker

Diksmuide staat bol van de bouwplannen. Her en der komen nieuwe woningen en vooral appartementen. Teveel om op te noemen.
Ondertussen staat daar sedert jaar en dag een gebouw, ooit het trotse Westoria-museum, weg te rotten.

Dit roept op den duur een aantal vragen op. Kan of mag daar iets mee gedaan worden? Is daar nog een juridische betwisting rond? Wat zijn de plannen van het beleid?