Theaterwandeling het bankje is terug met nieuwe verhalen

De theaterwandeling ‘het bankje’ is terug van weggeweest. Op twintig plaatsen en evenveel bankjes in onze stad vind je een QR-code die leidt naar een origineel luisterverhaal. De wandeling in het stadscentrum is in totaal 6 km lang en kun je beleven tussen 1 juli tot 31 augustus.

Heel wat mensen deden vorig jaar de wandeling en genoten van theater zonder dat je daarvoor de drukte moest opzoeken. Dit jaar krijg je twintig nieuwe verhalen te horen. Neem plaats op het bankje, scan de QR-code en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. De wandelroute vind je op www.cckruispunt.be en kun je gratis afhalen aan de balie van het cultuurcentrum of bij de collega’s van de dienst toerisme.

“Op onze banken vind je nog steeds de tip om anderhalve meter afstand te bewaren, de afstand naar wat theaterbeleving wensen we natuurlijk te minimaliseren. Even scannen en je geniet van een privé-voorstelling”, zo vertelt cultuurschepen Katleen Winne.

Initiatief van OPENDOEK
Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelde podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen. Om Het Bankje te realiseren, werkten acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars (M/V/X) samen. Meer dan 80 liefhebbers kregen de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Die zullen deze zomer van 1 juli tot 31 augustus 2021 te beluisteren zijn in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen, en dus ook in Diksmuide.

Download de QR-code wandelroute 2021

Bekijk de infobrochure zomer 2021