‘Vive le Vélo!’ event 

Diksmuideling Karl Vannieuwkerke is sinds jaar en dag het gezicht van het populaire VRT-programma ‘Vive le vélo!’. Nu komen er, in samenwerking met VRT en Westtoer, zes ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes waarin het DNA van het programma verweven zit, met Diksmuide als uitvalsbasis.

Aan de hand van enkele QR-codes onderweg neemt Karl je in verschillende filmpjes mee in de rijke geschiedenis van de streek én deelt hij ook een aantal leuke wielerweetjes. Op zaterdag 4 juni geven we het officiële startschot met een heus fietsfeest, waar je met enkele BV’s de fiets op kunt voor een tocht van 28 of 53 kilometer.

Het concept is eenvoudig: zes fietsroutes met Diksmuide als uitvalsbasis en onderweg heel wat leuke verhalen en weetjes uit de mond van Karl Vannieuwkerke. Sportieve of niet zo sportieve fietsers, met elektrische fiets of volledig op eigen kracht… Het maakt niet uit, want er is op maat van elke fietser wel een route:

  • Een korte familieroute richting Lampernisse en Pervijze – 28 kilometer
  • Een route richting Koekelare, Kortemark en Houthulst – 53 kilometer
  • Een gezapige fietsroute richting kust (Koksijde en Nieuwpoort) – 66 kilometer
  • Een ritje heen en terug naar Brugge – 105 kilometer
  • Een stedentrip dichtbij naar Roeselare en Kortrijk – 117 kilometer
  • Een stevige kuitenbijter door de hele Westhoek, inclusief Heuvelland – 168 kilometer

‘Vive le Vélo!’ fietskaart 

De twee kortste fietsroutes zullen volledig bewegwijzerd zijn, de andere routes kun je perfect via het fietsknooppuntennetwerk volgen. De kaart met alle routes zal tien euro kosten en is vanaf zaterdag 4 juni beschikbaar bij heel wat verkooppunten: de toeristische diensten waar de routes passeren, de toeristische infopunten, logiesverstrekkers, AS Adventure, Standaard Boekhandel, de ‘Vive le Vélo!’ Flagshipstore (en automaat) in de Kasteelstraat in Diksmuide en de webshops van VRT en Westtoer. Ook de GPS-klare bestanden zijn vanaf zaterdag 4 juni beschikbaar.

“Fietsen in combinatie met toeristische tips en wielerweetjes. Dat is wat je mag verwachten als je je waagt aan de ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes”, vat Karl samen. “Het DNA van ons televisieprogramma zit helemaal vervat in deze zes routes. Als je op verschillende plekken de QR-codes zal scannen, nemen we je met plezier mee op onze bagagedrager.”

Zaterdag 4 juni: ‘Vive le Vélo’ fietsfeest op de Grote Markt

We openen de zes ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes officieel op zaterdag 4 juni met een heus fietsfeest. Vanaf 10 uur kun je op de Grote Markt terecht voor een vrije start van alle fietsroutes. In de namiddag, vanaf 13.15 uur, kun je samen met een BV de fiets op om de route van 28 of 53 kilometer af te leggen. Hiervoor moet je je wel verplicht vooraf inschrijven via www.vivelevelo.be.

Vanaf 16.30 uur verandert de Grote Markt in een onvervalst ‘Vive le Vélo’ fietsdorp, met heel wat animatie, petanque, picon en Franse chansons…

Zowel het fietsen zelf (met of zonder BV’s) als toegang tot het fietsdorp is gratis.